• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конференція з обміну досвідом щодо профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ) та зміцнення здоров’я учнів в школах.

Конференція з обміну досвідом щодо профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ) та зміцнення здоров’я учнів в школах.

2015-02-11

/Files/photogallery/881/ySpcPzK3VBU.jpg

З 27 – 29 січня в Києві відбулася конференція з обміну досвідом щодо профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ) та зміцнення здоров’я учнів в школах. Цей семінар проводили керівник мережі Європейського шкільного здоров’я (ЄШЗ) пан Гуф Буйджс та пан Мартін Вебер з Данії. Учасниками стали близько 50 фахівців: українських спеціалістів, педагогів, медсестер та учнів шкіл, серед яких була учениця 8 класу гімназії «Академія» Папушенко Іванна.

Основною метою цієї програми є поширення здорового способу життя серед підлітків, покращення здоров’я учнів завдяки ефективним діям. Саме тому було важливо не лише вислухати пропозиції європейських спеціалістів, а й запровадити програму в українських школах на такі теми, як:

· Запобігання споживання тютюну, алкоголю і пропаганди психічного здоров’я через загальношкільний підхід;

· Поширення здорового харчування;

· Започаткування здорового способу життя, а саме програми, які змінять світогляд підлітків про спорт, стиль життя і фізичну активність

Саме цей семінар спровадив учнів шкіл провести тренінг для своїх однокласників, вчителів і адміністрації. Підлітки проводили дослідження на конференції з ефективності тієї чи іншої програми, а також коментували переваги і недоліки програм. Інтеграція розроблених курсів забезпечує здорове майбутнє України, а також започатковує здоровий спосіб життя серед підлітків!

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi